Salto!

 – Skånes dansfestival för barn och unga.

Salto! är en dansfestival, ett nätverk av dansarrangörer i Skåne och en förmedlande verksamhet. Festivalen omfattar föreställningar och workshops för barn och unga i olika åldrar samt seminarier för vuxna som arbetar med barn. Salto är latin och betyder ”Jag dansar!”

En av Europas största dansfestivaler

Efter starten 1997 växte Salto! snabbt och blev en stor succé med ca 150 visade föreställningar per år. Uppåt 15 000 barn och ungdomar i ett tjugotal kommuner ser varje år en dansföreställning eller provar själva på att dansa. Utbudet består huvudsakligen av skolföreställningar, men de offentliga föreställningarna växer stadigt. Idag är Salto! en av Sveriges och Europas största dansfestivaler för en ung publik.

Så här går det till!

Ett konstnärligt råd väljer ut dansföreställningar av hög kvalitet för barn i olika åldrar. Dessa presenteras på den årliga Salto!–dagen i februari, till vilken dansarrangörer kommer för att se utbudet och sedan besluta vilka inköp som görs. Själva festivalen äger rum i oktober och då turnerar de dansproduktioner som arrangörerna valt. Deadline för ansökan är den 30 november 2022. Om du vill anmäla en produktion till nästa års festival så gör du det via denna länk: Anmäla en dansföreställning till Salto! 2023


Nästa Salto!-dag är måndag 6 februari 2023. 

Anmälan öppnar i mitten av september.

För arrangörer – material och information

För dansgrupper – material och information

Kontakta oss om Salto!

Chris Schenlaer
Vikarierande producent Salto!
+46(0)709-199 155 (fr o m 1 september)
salto(at)dansstationen.nu

Adress
Salto! Dansstationen
Palladium
Södergatan 15
211 34 Malmö

Konstnärligt råd

Dansstationen
Chris Schenlaer
Erika Ehrnström

Dansstationen
Lars Eidevall
Konstnärlig ledare

Malmö Stad
Maggi Ottarsdottir

Riksteatern Skåne
Claes Forsell-Andersson
Scenkonstkonsulent/Dans

Sara Ekman
Dansare & Koreograf

Kontakta gärna oss om du har frågor om festivalen eller om du sett en samtida dansföreställning för barn och unga, i Sverige eller utomlands, som du skulle vilja tipsa oss om.

Organisation

Salto!s dagliga arbete sköts av en helårsanställd producent. Samarbetspart är Riksteatern Skåne. Festivalen drivs med regionala verksamhetsmedel, arrangörssubventioner från Region Skåne och med stöd från Statens Kulturråd. Salto! är en av tre verksamhetsdelar inom Dansstationen i Malmö – Skånes gästspelsscen för samtida dans, med stöd av Malmö Stad.