Salto! för arrangörer

Här hittar du som är arrangör matnyttig information såsom arrangörstips och aktuell utbudskatalog. Salto!-utbudskatalog innehåller både säljblad från aktuella danskompanier och arrangörsinformation såsom deadlines, bokningsblankett mm.

Salto!-utbudsdag

Nästa års Salto!-utbudsdag blir fysisk träff i Hässleholms kulturhus, men kompletteras av en digital presentation som släpps den 6 februari 2023. Anmälan kan göras här och då får du länken till hela utbudet: salto@dansstationen.nu

Den första måndagen i februari varje år arrangeras en utbudsdag: Salto!-dagen. Här presenteras mellan 10-15 turnerande dansproduktioner som alla riktar sig till barn eller ungdomar. Till Salto!-dagen kommer ca 250 besökare från olika håll, mest från Skåne men även från övriga Sverige. Men Salto!- dagen är också en mötesplats för arrangörer, medverkande kompanier och publik. Det kostar ingenting att besöka Salto!-dagen.

Salto! -subventioner

Kultur Skåne anslår medel för subvention av dansföreställningar inom det utbud som Salto! festivalen erbjuder. Subventionen gäller för förskole- och skolföreställningar såväl som offentliga föreställningar som riktar sig till barn och unga.

På följande länk kan du rekvirera din Salto!-subvention: Sök subvention

– Salto! – subventionen är 50% på föreställningar inom Salto! –festivalen under tiden mitten av september till mitten av november med fokus på oktober månad.

-Subventionen administreras av Dansstationen och fördelas i förhållande till antal barn under 18 år i kommunen.

-Riksteatern Skånes arrangörsstöd gäller under hela året även för det utbud som Salto! -festivalen erbjuder.

-Riksteatern Skånes scenkonstsubvention gäller även för det utbud som Salto! –festivalen erbjuder, dock ej under oktober månad.

Artistskatt för utländska artister

Det finns en broschyr, SKV 520 som beskriver artistskatten och SKV 468 som beskriver sociala avgifter för utländska artister och idrottsmän. De finns att skriva ut på www.skatteverket.se