Om oss

Dansstationen är Sveriges största fria gästspelsscen för samtida dans och mycket mer än så! Vi brinner för dansen. Dit den samtida dansen rör sig rör sig också vi. Just nu är det ofta i ett landskap av gränsöverskridande uttryck där dans, performance och teater möts. Vårt mål är att visa aktuell och utmanande dans för alla åldrar, utifrån diskussioner om kropp, genus, sexualitet, identitet, delaktighet, utanförskap och andra teman som den samtida dansen behandlar.

Två ben

Dansstationens verksamhet består av två delar: svenska och internationella dansgästspel på Palladium i Malmö och förmedling av dans genom vår regionala barn- och ungdomsfestival Salto!. Därutöver samproducerar vi både för ung publik och vuxna och vi blir en kulturgaranti för att 50% av Skånes barn och unga får se en dansföreställning eller flera under sina skolår! Vi är stolta över att vara med och bygga framtidens unga och växande danspublik!

Dans för ny och van publik

Vi är en mötesplats för lokalt, regionalt, nationellt och internationellt dansliv och för den dansintresserade skånska publiken i alla åldrar. Vår önskan är att både nyfikna förstagångsbesökare och dansvan publik ska känna sig välkomna.
Trots ett numera institutionellt yttre, är vi en ideell förening. Vi har fördelen att själva bestämma den konstnärliga inriktningen för vår verksamhet, samtidigt som vi har ett starkt kulturpolitiskt stöd, lokalt, regionalt och nationellt av Malmö Stad, Region Skåne och Kulturrådet.

Dansstationens Verksamhetsberättelse 2022

För att öppna pdf-fil högerklicka på bilden.

Dansälskare? Bli stödmedlem!

Det lönar sig att bli stödmedlem hos Dansstationen! Du stöttar vår verksamhet och som tack får du:

– Fri entré på våra Plattformar

– Rabatt på ordinarie biljettpriser

– Våra säsongsprogram hem i brevlådan

– Inbjudningar till gratis studiovisningar

Medlemskap kostar 100 kr och gäller ett år från det datum du anmäler dig. Du får ett medlemskort som ska visas upp hos Kulturcentralen eller i Palladiums biljettkassa när du betalar din biljett.

Hur blir jag medlem?

– Betala in 100 kr till plusgirokonto 455 90 27-0. OBS! Ange tydligt för- och efternamn, adress, tfn och eventuell e-post. När vi fått din betalning skickar vi hem ditt medlemskort. Eller:

– Köp medlemskap i Palladiums biljettkassa i samband med en föreställning. Rabatten på biljetten drar vi av direkt! I biljettkassan kan du även hämta inbetalningskort.

Policy kring personuppgifter

Vi vill förstås göra vår verksamhet så synlig som möjligt för de som är intresserade av dans och scenkonst! Vår önskan är att du som mottar information från oss är intresserad av vår verksamhet och tycker att den är relevant för dig. Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter läs här!

Missa inget!

Nästan varje månad kommer Dansstationens nyhetsbrev ut fylld med de senaste nyheterna och ibland med exklusiva erbjudande till prenumeranter.

Klicka på knappen och få nyhetsbrevet direkt i inkorgen varje månad!