UNTZ BABY UNTZ – MYKA och Dansstationens Turnékompani

För hela familjen 6 mån – 100 år
Publikantal 35 st

UNTZ BABY UNTZ – en interaktiv dansföreställning där bas och techno möter barnkalas!!!

Här är möjligheten för dig och din barn att upptäcka technons magiska värld och fira dansgolvets euforiska gemenskap tillsammans.

Med inspiration från 90-talets rave-kultur och principen PLUR, (peace, love, unity, respect) i klubbrummets värld av puls, rök och neonljus föds UNTZ BABY UNTZ – en interaktiv dansföreställning där bas och beats blandas med babydans. Dessa värderingar är införlivade i föreställningen UNTZ BABY UNTZ, en välkomnande plats för alla där vi delar ett gemensamt mål om en öppen, positiv och inkluderande gemenskap. Genom bounce, groove och energifylld frihet står kroppen, musiken och rörelsen i centrum, där långsamma passager blandas med snabbare.

UNTZ BABY UNTZ är familjeföreställningen för publik i åldrarna 6 månader till 100 år! Här bjuder vi in bebisar som stora barn med deras vuxna till en lustfylld upplevelse där publiken kan röra sig fritt tillsammans i gruppen eller genom ensamdans. Ingen ska behöva växa upp utan techno. Yay!


KORT OM KOREOGRAFEN
My Grönholdt (hon/henne) är svensk koreograf, dansare och konstnär/artist med bas i Danmark, utbildad på Den Danske Scenekunstskole i 2011. My är konstnärlig ledare och koreograf for MYKA, som producerar starka visuella och estetiska föreställningar, som på ett magiskt och poetiskt sätt väver samman samhällsaktuella teman som förmedlar hopp för framtiden.
Inom My Grönholdts konstnärliga praktik bär koreografi, ljus, ljud, scenografi och kostym ett likvärdigt sceniskt uttryck och värde, ofta byggda i 360 graders scenografier med inspiration från naturen och naturfenomen. My skapar koreografi för de yngsta med inspiration fån bildkonsten, skulptur och installation som genererar i stortänkande tvärkonstnärliga produktioner.
My/ MYKA tilldelades Statens Kunstfonds “Karriereprogrammet – Den unge kunstneriske Elite i 2020-2022, och hennes föreställningar har turnerat på stora scener och festivaler i Norden och Asien.

Medverkande:
Koncept: MYKA
Koreografi: My Grönholdt, i samarbete med det konstnärliga teamet.
Dans: Andrea Deres, Daniel Jeremiah Persson alt. My Nilsson och Ray Roa
Scenografi och kostym: Tove Dreiman
Kostymassistent: Fie von Veer
Teknisk producent och ljusdesign: Filip Vilhelmsson
Tekniker: Julia Friberg
Musik: Erik Christoffersen
Konsulent: Martin Forsberg och Dalija Acin Thelander
Foto og video: AdeY
Grafik och PR: Anna Paulnitz
Producent: Sofia Wickman
Administration: Jens Christian Jensen
Samproduktion: MYKA och Dansstationens Turnékompani

UNTZ BABY UNTZ  har premiär på Dansstationen, Malmö den 26. aug 2022

Turnéplan
16 – 17 september Horsens teaterfestival Horsens, Danmark

1 – 9 oktober Dansens hus, Oslo
15 oktober Dansehallerne, Köpenhamn Danmark
22 – 23 februari 2023 Dansstationen, Malmö

UNTZ BABY UNTZ möjliggörs med stöd av:
Region Skåne, Kulturrådet och Statens Kunstfond