27 april: Dansens Dag

Fira Dansens dag på Stortorget!

Lördag 27 april 11-13, Stortorget i Malmö
Gratis evenemang!

I år firas Dansens dag i Malmö, Lund och Helsingborg och rymmer två föreställningar på turné – en lekfull hyllning till låren av WeCollective och ett interaktivt workoutprogram med Sindri Runudde!

Wecollective består av Lisa Nilsson och Jilda Hallin, dansare och koreografer baserade i Malmö. De framför ett utdrag ur sin föreställning ”LÅR”, en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!
Längd: ca 10-15 min

Sindri Runudde är dansare och koreograf som även är utbildad inom nycirkus. Sindri har bland andra arbetat för Skånes Dansteater, Seven Fingers Circus Company och Candoco Dance Company i London, samt för koreografer som Stina Nyberg och Carl Olof Berg. Sindri bjuder in Dansens dags besökare att delta i ”Fiskedansen”, ett interaktivt helande dansant workoutprogram. Helaftonsföreställningen ”Fiskedansen och andra kosmiska bekännelser” visas på turné våren 2019.
Längd: ca 5-10 min

Utöver det så bjuds det som vanligt på ett blandat dansprogram med allt från tango till street som får kullerstenarna att skaka!

DANSENS DAG
Internationella dansdagen den 29 april etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. Datumet markerar balettförnyaren Jean-Georges Noverres födelsedag år 1727. Dagen firas runt om i världen med syftet att föra samman människor över politiska, kulturella och etniska barriärer för att i fred och vänskap hylla dansen. I Malmö och Skåne firar vi Dansens Dag kring 29 april sedan 1990 och Danmark firar nationellt Dansens Dage kring 1 maj-helgen.