26-27 mars: FISKEDANSEN OCH ANDRA KOSMISKA BEKÄNNELSER – Sindri Runudde

Datum: Tisdag 26 mars – onsdag 27 mars
Tid:
19.30
Ord. biljettpris:
160: –
Stödmedlem:
120: –
Student/Pensionär/ under 26 år:
80: –
Längd: 
70 min

Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser.

Fiskedansen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet. Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans.

Sindri Runudde arbetar med flera format parallellt, utifrån frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den. I en till en möten ordinerar Sindri olika danser som botemedel mot specifika åkommor. Ett annat format är ett interaktivt workoutprogram, och här presenteras scenproduktionen. Tillsammans formar de Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser.

 

 

KORT OM KOREOGRAFEN
Sindri Sinkalonkan Runudde (SE) är dansare och koreograf som även är utbildad inom nycirkus. Sindri har bland andra arbetat för Skånes Dansteater, Seven Fingers Circus Company och Candoco Dance Company i London, samt för koreografer som Stina Nyberg och Carl Olof Berg. Dansstationens publik har kunnat se hans självbiografiska Blind Boi Diaries i regi av Juli Apponen. 2017/2018 turnerade han med det interaktiva ljudverket “Golvet”. Sindri kommer även att medverka på Dansens Dag och bjuda in till en interaktiv ”kortversion” av Fiskedansen på Stortorget den 27 april.

Audio trailer:

CREDITS:
Koreografi och kompositör: Sindri Runudde
På scen: Emelie Enlund, Iki Gonzalez Magnusson, Ellen Söderhult, Sepideh Khodarahmi, Marvil Iglesias
Musikproducent: Markus Almkvist
Ljuddesign: Julia Giertz
Musiker: Niklas Niki Blomberg, Robert Moon Smith
Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski / imULto
Stylist och dramaturg: Juli Apponen
Illustration: Ida Engström
Foto: Chrisander Bruun
Konstnärlig rådgivning och skribent: Frida Sandström
Producenter: Patricia Vázquez Iruretagoyena och Emma-Cecilia Ajanki

Projektet är ett Projekt i SMart Produktionshus och görs i samarbete med Kulturrådet, Riksteatern, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Inkonst, EMS, Stadsteatern i Skärholmen,  DOCH, Uniarts Stockholm, Danscentrum Syd, Subtopia och Slingan – Dansstationen, Atalante och MDT.

Samproducerad av Turnéslingan Tre Scener – Atalante, Dansstationen och MDT