24 okt: When the bleeding stops – Lovísa Ósk Gunnarsdóttir

Datum: 24 oktober
Tid: 19.30 (45 min)

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

Vallning, svettning, humör – välkommen att fira förvandlingen

Kom och var med när en professionell dansare och kvinnor från ditt eget grannskap tar sig an ett av våra sista tabun: klimakteriet. Humörsvängningar, vallningar, svettningar och torra slemhinnor är inga hemligheter, så varför behandlas de som sådana? Det är dags att omfamna övergångsåldern. I den här underhållande och utbildande föreställningen skärskådas såväl de fysiska förändringarna som de skamfyllda känslorna och tystnaden.

Med utgångspunkt i lokala kvinnors berättelser om klimakteriet skapar den isländska dansaren och koreografen Lovísa Ósk Gunnarsdóttir en rolig och varm gestaltning av denna mytomspunna epok – en hyllning till kroppen och dess åldrande.

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir är en prisbelönt dansare som började uppträda hemma i vardagsrummet redan vid fyra års ålder. Under många år arbetade hon vid Iceland Dance Company och turnerade världen över. I fyrtioårsåldern drabbades hon av en skada som tvingade henne att ompröva sitt förhållande till sin dans och kropp. Med en magisterexamen i Performance practice vid Iceland University of the Arts vidareutvecklade hon sin konstnärliga praktik till att bedriva forskning om kroppens åldrande, historia och erfarenhet.

When the Bleeding Stops är ett performanceverk som tar sin utgångspunkt i Lovísa Ósk Gunnarsdóttirs personliga erfarenhet av att åldras som dansare. Verket turnerar internationellt och syftar till inget mindre än att förändra berättelsen om klimakteriet i det västerländska samhället.

Vill du vara med?
Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, dansare och koreograf från Island, söker kvinnor från Skåne till sin föreställning ”When the Bleeding Stops”. I detta verk hyllas kvinnor i övergångsåldern!

Om du är en kvinna mellan 40 och 65 år kan du vara den hon söker – ingen tidigare dans- eller scenerfarenhet krävs. Du kommer att ha digital kontakt med Lovísa under hösten och utforska din inre dansare bekvämt hemifrån. Kommunikationen sker på engelska.

En fysisk workshop på (ca 4 timmar) äger rum någon dag innan föreställningen (24 oktober).
Om du är intresserad av att vara med i ”When The Bleeding Stops” och vill ha mer information, tveka inte att kontakta ap@dansstationen.nu

Medverkande

Koncept, koreografi och text: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir
Ljus- och ljuddesign: Brett Smith
Videodesign: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir with Brett Smith
Performers: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, Kristjana Stefánsdóttir, Ólöf Ingólfsdóttir, Sveinbjörg Þórhallsdóttir
Tack till: Sigrún Ólafsdóttir, Alexander Graham Roberts, Brogan Davison, Rebekka Ingimundardóttir, Egill Ingibergsson, Valdimar Jóhannsson, Reykjavík Dance Festival, Performing Arts Centre Iceland
Ett särskilt tack till alla fantastiska kvinnor som har medverkat i projektet
Foto: Tale Hendnes
Längd: 45min

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024