13 nov. TRACE ELEMENT – Helena Franzén

Datum: Tisdag 13 november
Tid:
19.30
Ord. biljettpris:
160: –
Stödmedlem:
120: –
Student/Pensionär/ under 26 år:
80: –
Längd:
60 min 

En betraktelse över livets flykt.

”Helena Franzén plockar fram den anspråkslösa rörelsen och låter den växa till något större. Det finns något både skört och starkt i dessa fragment som utgör dansens och livets spår”.

”Trace Element , som i sin helhet påminner oss om eftertankens skönhet- en bristvara i vår samtid”.

Anna Ångström i SvD, läs hela recensionen här.


Trace Element
 är den tredje delen i Helena Franzéns trilogi om det mänskliga minnet och om vad som lämnas kvar. Helena fortsätter utforska avtrycken från sitt arbete, hur långt kan minnen tänjas och formuleras om för att passa in i det liv vi lever idag? Vad gör vi med våra minnen, kan vi välja vad vi vill minnas och styra över vår glömska?

Trace Element bär dansarna på fysiska minnen från tidigare verk av Franzén, det leder vidare till omtolkningar, fragment och återblickar – nya rörelser uppstår och något nytt tar plats.
Trace Element är en betraktelse över tidens flykt, över minnen, av det stora och det märkligt lilla, av det tillsynes obetydliga, som kan visa sig avgörande senare livet.

”På väg bort från det namnlösa som hon ständigt anade i minnets utkanter” – Johannes Anuyuru

OM KOREOGRAFEN
Helena Franzén är dansare och koreograf och har varit verksam i över 25 år. Efter utbildningen på Balettakademien och koreografutbildningen på Danshögskolan i Stockholm har hon skapat över 70 verk. Hon har turnerat i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum, samt gjort en mängd olika uppdrag för bland annat Skånes Dansteater, Norrdans, The EDge company, London och Göteborgsoperans Danskompani. 2014 tilldelades hon Ganneviks stipendium. Helena Franzéns arbete känns igen av ett rörelsespråk med gränslösa variationer, explosivitet och poetisk närvaro.

VERKET HAR URPREMIÄR 7 NOVEMBER PÅ DANSENS HUS!

MEDVERKANDE
Koreografi: Helena Franzén
Dansare: Katarina Eriksson, Åsa Lundvik Gustafson, Erik Nyberg, Patricia Saliba.
Musik: Jukka Rintamäki
Scenografi & projektioner:
Håkan Jelk
Ljus: Markus Granqvist
Foto: Håkan Jelk
Producent: Lena Uhlander

Producerad med stöd av Kulturrådet och Stockholms stad.