STOLT SCENKONST: 14 jun – Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus – Apollo

Datum: Fredag 14 juni + eftersnack!
Tid:
19.00

Biljettpris: ”Stolt Scenkonst-knapp” 50 kr, gäller som entré på samtliga arrangemang på Stolt Scenkonst i mån av plats. Det går också bra att förboka biljetter på Kulturcentralen. Då betalar man 50 kr per biljett och evenemang och hämtar ut sin knapp i kassan senast 15 minuter innan utsatt tid.

Längd: 60 min

Språk: Svenska

Apollo kommer att bjuda på en performativ läsning av sin bok ”Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus”. En resa som tar dig från en skog i Värmland i slutet av 70-talet, mellanlandar i en elitskola i Stockholm på 80-talet, drar med dig in i NY’s klubbliv på det tidiga 90-talet och avslutas i Damaskus 2009 ett år innan kriget. En queer historia som handlar om att försöka vara sig själv. Att söka efter sin familj. Och den stora längtan efter det stora spännande livet som en vet finns ”där ute” någonstans.

Om Apollo:
Fredrik Apollo Asplund beskriver sig själv som en dampeuforisk medelålders bög. Han är skådespelare, men är också go-go-dansare för bland andra Rebecca & Fiona och talar flytande arabiska. Under rubriken Professor Bög gjorde han en serie radioreportage för P3 om sexualitet och identitet i Libanon. Han har även under pseudonymen A of Arabia rapporterat inifrån den dolda och förbjudna gayvärlden i Syrien.

STOLT SCENKONST 2019
Tredje gången gillt! Dansstationen är stolta över att presentera festivalen ”Stolt Scenkonst – Proud Performing Arts” – för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv. Festivalen fokuserar på nära och intima konstnärliga möten och att lyfta frågor kring queer representation och gestaltning inom scenkonsten.

”Stolt Scenkonst” är ett unikt samarbete genom organisationen Scensverige och ett nationellt nätverk som bildades under Växjö Pride 2017. Nätverket består idag av initiativtagarna Scensverige, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Dansstationen i Malmö, Riksteatern, Folkteatern Gävleborg, Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Norrlandsoperan, Ögonblicksteatern, Smålands Musik & Teater och West Pride. Malmö och Köpenhamn gör gemensamt World Pride augusti 2021.

Läs mer om nätverket Stolt Scenkonst!

PROGRAM STOLT SCENKONST 2019:

Fredag 14 juni
19.00 i salongen:  ”Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus” – av och med Apollo + samtal

Lördag 15 juni
Kl 13 och kl. 14 i Guldfoajén: “Drag Queen Story Hour” – med Miss Shameless och Lady Busty. Kl. 13 för barn 2–4 år + 14.00 för barn 4–7 år. Endast 30 platser.

Kl. 17.00 i studion: “The Real World Talking”, Lecture Performance om transfobi – av och med Chris Schenlaer. Endast 45 platser.

Kl. 19.00 i salongen: ”Rosa Löften” – Malin Hellkvist Sellén /MHS + samtal med koreografen.

Söndag 16 juni
Kl. 12-14.00 på Blå Båten: Drag Brunch (mer information kommer inom kort).

Kl. 15.00 på scenen: ”Rosa Löften” – Malin Hellkvist Sellén /MHS