7 juni: *QUEER* Plattform

Datum: 7 juni
Tid: 18.00 (ca 60 min)

i studion

Ord.biljettpris: 80:-
Stödmedlem: fri entré

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu.

Längtar du redan till Dansstationens queera minifestival Stolt Scenkonst 26-27 augusti?
Ja, ibland känns sommaren lika onödigt lång som kön till transvården. Men vi räddar dig! Redan den 7 juni blir det queer plattform för scenkonst som är på gång och som behöver möta en publik för att bli hur enastående som helst.

Medverkande (med reservation för sena ändringar eller tillägg):

Utdrag ur Mariconas – The Game Show™ är en humorföreställning om sanningen, jaget och könsdysforin. Mariconas består av Yolanda Aurora Bohm Ramirez, artist och författare, och Paloma Halén Román, komiker och arrangör.

Utdrag ur Suspiciously Groovy i koreografi av Ian Yves Anchetas (Sverige-Filippinerna) från Skåne, baserad i Norge. Med dansarna Klara Pertmann, Isabella Khanamidl och Ethan Sammons Ericsson. En del i projektet NoXsense, under ledning av Matilda Bjärum och Daniel Jeremiah Persson, för att etablera unga nyutbildade dansare.

Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat. Efteråt kan du stanna kvar, mingla och snacka med koreograferna. Plattformarna är Dansstationens ”wild cards” som du får upptäcka tillsammans med de medverkande artisterna på egen risk!