26-27 nov: GHOST DANCES – Ellen Söderhult

Datum: 26 november
Tid: 19.30 (60 min)

Datum: 27 november
Tid: 18.00 (60 min)

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

Danssteg spökar i Ellen Söderhult, Ellen Söderhult spökar runt på Palladium. Fauner, friare, operademoner och deras moster är inbjudna till ett medley av dansgastar.

Spökdanser använder idén om spöket som något som är både frånvarande och närvarande samtidigt, för att dyka ner i relationen mellan dansaren och dansen, jaget och miljön. I sitt solo Spökdanser kallar Ellen Söderhult på sina spöken, dansas av sina egna dansgastar: krafter som agerar på avstånd. Tiden är ur led och kroppen är vaktmästare för en samling danser.

Ellen Söderhult är dansare och koreograf bosatt i Stockholm. Hennes senaste verk ”GROV (ROUGH)” handlar om de monstruösa känslorna i ljuv-bitter kärlek. Tidigare koreografiska verk har ofta tagit sig an kollektivet som protagonist, t.ex i den lagsportiga punkbaletten ”How to do things with Romance” och i ”Rudy”, samt i stycken där körsång och vibrerande bas har varit centrala inslag som i ”Shane et al” och ”DUNKA DUNKA”. Tillsammans med Marvil Iglesias och Catarina Zarazua Mujo har Söderhult skapat ”Whiffcraft” i 5D.
Som dansare/performer har Söderhult arbetat med bland andra Iki Gonzalez Magnusson, Sindri Runudde, Johanssons Pelargoner och Dans, Nadja Hjorton, Stina Nyberg, Rasmus Ölme och Sorour Darabi. 2015 initierade hon en öppen källkodsplattform för utbyte inom konstnärliga praktiker kallad Nobody’s Business tillsammans med Eleanor Bauer och Alice Chauchat. Söderhult är alumn från DOCH/Stockholms konsthögskola och fick Cullbergpriset 2022.

CREDITS
Dans och koreografi:
Ellen Söderhult
Kostym och scenografi: Tove Dreiman
Ljusdesign: Christoffer Lloyd
Mixning av ljud: Hara Alonso
Musik av bland andra: KABLAM och Sonja Tofik.
Producent och yttre öga: Unn Faleide (MDT)
Tack till: Derrida och Yari Stilo.
Samproduktion: MDT Moderna Dansteatern, Slingan Tre Scener (Atalante, Dansstationen, MDT),
Denna produktion är en del av Life Long Burning – Futures lost and found-projektet (2023-2026) som stöds av Europeiska unionens Creative Europe-program. Åsikter och åsikter som uttrycks är dock endast författarens/författarnas och återspeglar inte nödvändigtvis de från Europeiska unionen eller European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Varken Europeiska unionen eller EACEA kan hållas ansvariga för dem.