25 jan: PLATTFORM – Din guide till den senaste dansen!

Datum: Fredag 25 januari
Tid: kl 19.30
Fri entré för Dansstationens stödmedlemmar!
Entré:
80 kr
Längd:

Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu. Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat. Efteråt kan du stanna kvar, mingla och snacka med koreograferna. Plattformarna är Dansstationens ”wild cards” som du får upptäcka tillsammans med de medverkande artisterna på egen risk!

Kvällens medverkande (med reservation för sena ändringar):

Dansarkollektivet Fanclub med Quim Bigas (ES), i miniresidens. Efter en veckas residens på Dansstationen delas en första work-in-progress visning av WOWOWOW – en undersökning inom och omkring kollekiv(it)et. Premiär den 2a mars 2019 på Dansstationen c/o Koncertkirken i Köpenhamn. Mer info: https://fanclubdance.com/wowowow/

Emma-Cecilia Ajanki – Work in progress – projektet Borta med vinden, som undersöker vind som fenomen.

Khamlane Halsackda – Work in progress – The Rite eller The Right, med inspiration från Stravinskys ”The Rite of Spring” men där ”Right” har en dubbel betydelse och kan stå för rättigheter likväl som en politisk höger. Dansare Ray Roa och Daniel Jeremiah Persson.

Illustration: Annika Carlsson