17 + 22 apr: ★PREMIÄR★ SONG OF THE FLESH – TUVA HILDEBRAND

Datum: 17 april
Tid: 19.30

Datum: 22 april
Tid: 18.00

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

I Song of the Flesh delar Malmöbaserade Tuva Hildebrand en koreografisk danspraktik som undersöker maktrelationen mellan upplevelse, beteende, kropp och språk.

Ett rått lo-fi landskap av sensation, kommunikation, sårbarhet och absurditet. Genom rörelse och röst försöker verket undersöka jagets uppbyggnad i relation till sin omgivning och komplexiteten i att försöka förstå varandra.

Song of the Flesh är ett försök till att röra sig i intimiteten av ständigt blivande som aldrig anländer någonstans, inuti helheten av det ofärdiga; att våga vara i det okända tillsammans.

I detta verket fascineras Tuva av språkets begränsningar och öppningar; hur det formar hur vi rör oss genom världen, och hur rörelse kan omformulera hur vi förhåller oss till språket. Samt kroppen som spiller över, läcker och är ”för mycket”.

Koreografin som vecklar ut sig behandlar oundvikligen performativa och sociala paradoxer som jaget och den andra, form och innehåll, framgång och misslyckande, dramatiskt och neutralt, virtuositet och amatörism, förnuft och galenskap, tanke och rörelse, upplevelse och språk.

Tuva Hildebrand är performer, koreograf och somatisk praktiker baserad i Malmö. Hon växte upp på Ven och i Landskrona 1990-2009. Tuva har en Master in Fine Arts från Teaterhögskolan i Göteborg, 2018-2020. Hon har tidigare jobbat som dansare och skådespelare i New York åren 2011-2018, och träffade där Jeanine Durning, tidigare Rehearsal director på Cullberg i Stockholm och lärling till Deborah Hay.

Tuva är en av initiativtagarna till Plattform för Improvisation och Somatik, som sedan 2022 drivit dansprojekt som sammankopplar svenska och internationella utövare.

Utöver sina studier i Göteborg är Tuva utbildad inom dans vid bl.a. Northern School of Contemporary Dance i Leeds (2009-2011), Movement Research i New York (2013-2016) och DOCH i Stockholm, samt i Meisnerteknik vid Neighborhood Playhouse School of the Theater i New York (2011-2013). Sedan 2017 är Tuva Hildebrand lärling till pionjären inom Releasing Teknik, Eva Karczag.

MEDVERKANDE
Khamlane Halsackda föddes i Vientiane, Laos, och växte upp i London, Storbritannien. Hans egna dansteater- och samhällskommentarsbaserade föreställningar fokuserar på att skapa diskussion och debatt kring identitet och vad detta kan betyda. Han valdes ut för Dance net Swedens samproduktion 2017, ett verk vid namn ”Ursäkta oss”. Hans senaste projekt är ”Into Flesh” som gjordes i samarbete med Skye Reynolds. Khamlane skapar också performativa koncept för gallerier, inklusive installationerna ”Permission to grieve” och ”An exercise in learning Swedish”. Han är medlem i Nya Rörelsen, ett kollektiv av QBIPOC-koreografer baserade i Malmö, Sverige.

Yrsa Heijkenskjöld är dansare och scenkonstnär baserad i Malmö.
Hon tog examen våren 2020 från Budapest Contemporary Dance Academy och studerade dess för innan det ettåriga programmet ‘Dance intensive’ på Tanzfabrik i Berlin. Yrsa har erfarenhet av att arbetat med kostym och rekvisita inom film och har studerat konst på folkhögskolor. Hon är intresserad av att arbeta som performer med fokus på rörelse och röst.

Katarzyna Paluch är en performer, dansare, skapare och lärare. År 2024 avslutade hon sin masterexamen i Contemporary Performing Arts vid Göteborgs universitet. Hon är baserad i Malmö där hon arbetar som frilansande scenkonstnär och undervisar i workshops om partnering, golvarbete och rörelseimprovisation. Katarzyna är medlem i Collective Nest och är medarrangör för den årliga internationella samtida dansfestivalen DO Festival i Polen, som stödjer professionell utbildning och frilansande dans-communityt.

CREDITS
Koreograf och solopraktik: Tuva Hildebrand
Triopraktik: Khamlane Halsackda, Yrsa Heijkenskjöld och Katarzyna Paluch
Ljud och ljusdesign: Uli Ruchlinski
Dramaturgiskt stöd: Sally O’Neill
Koreografisk mentor: Jeanine Durning
Somatisk och improvisatorisk rådgivning: Eva Karczag
Andra dansare och performers som varit en del av processen: Lisa Nilsson, Jilda Hallin och Pål-Axel Berger

Med stöd från Region Skåne, Malmö Stad och Konstnärsnämnden.