11 sep. AAA – Dansstationens Turnékompani & Claire Parsons – PREMIÄR!

PREMIÄR!
Datum:
Tisdag 11 september
Tid:
13.00 & 18.00
Biljettpris: 80 kr, barn under 12 år: 60 kr
Längd:
ca 45 min

Från 5 år

 

Föreställningen AAA är en lekfull expedition som undersöker och vänder upp och ned på tankar kring vad saker och ting egentligen är. Nyfikna och vetgiriga utforskar de tre figurerna A, A och A sin omgivning och skapar världar tillsammans på vägen. Vilka är de tre A:na egentligen och vart är de på väg? 

1998 gjorde Claire Parsons föreställningen Alldeles Absolut A för Dansstationen och det blev starten för det som idag är Dansstationens Turnékompani. 20 år senare firar nu Turnékompaniet med ett nytt spännande samarbete med Claire Parsons!  

Tillsammans med dansarna Andrea Deres, Alexandra Göransson och André Kaliff samt scenografen och kostymören Anna Nyberg och med musik av Mikael Svanevik bjuder Dansstationens Turnékompani och Claire Parsons in till ett underfundigt och undersökande jubileum.

KORT OM KOREOGRAFEN
Claire Parsons Co är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över. På Dansstationens scen har vi visat hennes föreställningar Marmelad och And then…Och sen. 2018 fick Claire Parsons motta Stockholms stads Cullbergpris.
 

 

MEDVERKANDE
Koreografi: Claire Parsons
Dans: Andrea Deres, André Kaliff, Alexandra Göransson
Scenografi & Kostym: Anna Nyberg
Musik och ljudbild: Mikael Svanevik
Ljusdesign: Uli Ruchlinski / imULto
Mask: Sandra Haraldsen
Konstruktion och föreställningsteknik: Filip Vilhelmsson och Tanya Johansson

Produktion: Claire Parsons CO & Dansstationens Turnékompani
Foto: Bodil Johansson