4 nov: Skiftet – Johanna Fröjd

Datum: 4 november
Tid: 19.30

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

SKIFTET ÄR EN DEL AV MALMÖ DANCE WEEK
Malmö Dance Week är en av nordens största streetdancefestivaler och äger rum vecka 44. För mer info och program besök www.malmodanceweek.se

Med förankring till housedans-traditionen, skapar dansarna ett lekfullt rum för att utforska vikten av en rit i ett kollektivt firande och läkande.

Om en rit släcks på en plats kommer den att uppstå i en annan

I föreställningen Skiftet undersöker dansarna vad det innebär att komma ihop, skapa symboler och att fira liv. Genom att uppmärksamma detaljer och utforska kraften i förföriska och sensuella grooves, handlar Skiftet om kroppens och sinnets helighet likväl som att kunna omvandla det dramatiska i människan och världen.

CREDITS
Konstnärlig ledare: Johanna Fröjd
Medskapande dansare: Mona Namér, Fanni Ijäs, Johanna Fröjd
Ljuddesign: Diane Assiri
Kostym: Liselotte Bramstång
Film/ Foto: Jonath Mathew
Dramaturgiskt stöd: Anna Öberg
Produceras av Kulturföreningen Iver i samarbete med Malmö Stad med stöd från Region Skåne, Kulturrådet och Riksteatern Skåne .

BIO
Koreografen Johanna Fröjd, är baserad i Stockholm. Framförallt är hon inspirerad av house kultur med dess sociala och kulturella kontext och aspekt. Där utforskar hon freestyle dans inom olika fält både sceniskt, på klubb, jam, battle och som pedagog.

Det senaste året har hennes arbete kretsat kring det rituella, som när dans tar plats i kropp, själ och sinne, och möjliggör förändring och utveckling hos deltagaren.

Under hösten medverkar hon bland annat som dansare i verket Festen, av Viktor Fröjd och Figuren, av Maria Naidu. Hon arbetar även som lärare på Åsa folkhögskola och är medlem i danskollektivet De La Vibe.

Johanna har utbildat sig på Åsa Folkhögskola och har en kandidat i demokrati och mänskliga rättigheter från Enskilda högskolan i Stockholm.

What’s up Sweden
What’s up Sweden är ett initiativ av Malmö Dance Week och tillsammans med Dansstationen fick svenska streetdansare och koreografer ansöka med sina föreställningar och showcases. Skiftet av Johanna Fröjd blev utvald av en jury bestående av Damon Frost, Camilla Tellefsen och Lars Eidvall.