21 sep: Oüm – Cie Massala

Datum: 21 september
Tid: 19.30 (60 min)

Ord.biljettpris: 200:-
Stödmedlem: 140:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 100:-

Dörrarna till Palladium öppnar 30 minuter innan föreställningens start.

Under höstens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.

Samarrangemang med Musik i Syd – turnerar genom Dansnät Sverige

När Dansnät Sverige turnerade Cie Massalas föreställning NÄSS hösten 2019, trollband deras akrobatiska steg och rytmer en hänryckt publik. Nu återvänder det franska kompaniet med föreställningen Oüm – en glädjefylld tribut till livet.

Egensinnigt och nyfiket kombinerar den virtuosa koreografen Fouad Boussouf kraften i hiphop med rytmer från nordvästra Afrika. Hans verk är en fusion av dansstilar som alla samlas under ett tak av marockanska rytmer och arabiska influenser.

Den här gången låter han sig inspireras av den egyptiska ikonen Oum Kalthoum – en häpnadsväckande sångerska som kunde improvisera i timmar, ibland iklädd manskläder, och som sjöng egna tolkningar av Omar Khayyam, en persisk poet och matematiker som levde på 1000-talet. Föreställningen Oüm är en hommage till dem båda – ett eko av divornas sånger i radio från Beirut till Kairo, en persisk poet och en stor kvinnlig röst från öst.

Oüm är i huvudsak poesi, dans och musik som förenas för att hylla nuet. Sex dansare och två livemusiker bjuder på dans som överskrider stilistiska barriärer och får oss att ryckas med i deras svettiga intensitet.

CREDITS
Koreograf: Fouad Boussouf
Koreografassistent: Sami Blond
Framförd av: Nadim Bahsoun, Sami Blond, Mathieu Bord, Loïc Elice, Filipa Correia Lescuyer, Mwendwa Marchand
Musik: Mohanad Aljaramani (oud, slagverk, röst), Lucien Zerrad (gitarr, oud)
Ljud: Marion Castor, Lucien Zerrad
Dramaturgi: Mona El Yafi
Scenografi: Raymond Sarti
Kostym: Anaïs Heureaux
Ljus: Fabrice Sarcy
Produktion: Compagnie Massala
Foto: Elian Bachini