19 aug: Ribbon Dance – Frédéric Gies

Datum: 19 augusti
Tid: kl 18.00 (60 min)

Denna föreställning ingår i Festivalen
Stolt Scenkonst under World Pride

Ord.biljettpris: 60:-
Vid köp av biljett till fler föreställningar 40:-
(Gäller föreställningar på Palladium under World Pride 2021)

Biljetter släpps 15 juni kl. 12.00

Dörrarna till Palladium öppnar 30 minuter innan föreställningens start. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer.

Vid köp av biljett till föreställning som ingår i serien Stolt Scenkonst under World Pride 2021 får du en knapp. Denna ger ett rabatterat pris på resterande föreställningar som visas hos oss under festivalens gång. Knappen hämtas i kassan på Palladium tidigast en halvtimme innan föreställningen.

Ribbon dance visar på drivkraften som försätter kroppar eller föremål i rörelse och rörelsens potential att generera sig själv, som en motor aktiverad av sin egen energi. Trots att verket oundvikligt kommunicerar något beroende på kontext finns det inget självändamål i detta. Ribbon dance förmedlar rörelser genom sig själv och de strömningar som går igenom den. I verket dansar Frédéric Gies till beats från musikern Fiedel (Berghain-Ostgut ton) där hen sensuellt och glädjefyllt ger sig in i dessa strömningar, med enbart ett band och en stol som påverkar kroppens rörelsemönster.

CREDITS
Dans: Frédéric Gies
DJ: Fiedel
Färdigställande av Ribbon: Anton Stoianov
Ljusdesign: Thomas Zamolo
Researcher: Carla Bottiglieri