16 juni: We are present – Fabio Liberti

Datum: 16 juni
Tid: kl 19.30 (90 min)

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Dörrarna till Palladium öppnar 30 minuter innan föreställningens start.

Under vårens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.

ANLÄND SOM PUBLIK OCH LÄMNA SOM KREATÖR

Har du någonsin undrat hur en dansföreställning blir till? Hur en koreografi växer fram och bearbetas? Och har du själv velat gå in och påverka resultatet? Nu har du chansen! We are present är en dansobduktion som inte bara ger inblick i en kreativ dansprocess, utan också ger dig som publik möjlighet att styra och ställa.

We are present är en unik scenkonstupplevelse, en kombinerad föreläsning och föreställning som tar dig med på en resa in i en kreativ dansprocess. I ett interaktivt spel mellan kreatörer och publik skapas ett exklusivt dansverk direkt framför dina ögon. Scenen förvandlas till en lekplats där ingenting kan bli fel och du som publik är med och bestämmer reglerna för spelet. Beslutar du dig för att vara en passiv åskådare, så fungerar även det alldeles utmärkt.

Här färdas du genom fem faser, guidad av koreograf och två professionella dansare. Du blir en aktiv del av skapandet när ett verk sakta växer fram och alstrar liv på scen. Dansarnas rörelser blir pusselbitar som vässas och skarvas, prövas och stryks. Sekvenser tar form och scenen fylls av sinnlighet, kroppskontroll och humor. Det nyskapade materialet repeteras med allt större säkerhet och eftertryck. Inom kort har ett nytt dansstycke fötts – och du är en av skaparna.

Föreställningsidén är signerad italienska Fabio Liberti. En mångsidig koreograf med intresse för kommunikation och språk. Hans primära kommunikationsverktyg är alltid rörelse, oftast kombinerat med text, teatralitet och musik. We are present är inget undantag. Turnerar med Dansnät Sverige våren 2021.

CREDITS
Koreograf: Fabio Liberti
Dansare: Arina Trostyanetskaya och Christian Leveque
Turnerar med Dansnät Sverige våren 2021
Foto: Christoffer Brekne