16 aug: A Sensoral Lecture – Sindri Runudde

Datum: 16 augusti
Tid: kl 18.00 (65 min)

Denna föreställning ingår i Festivalen
Stolt Scenkonst under World Pride

Ord.biljettpris: 60:-
Vid köp av biljett till fler föreställningar 40:-
(Gäller föreställningar på Palladium under World Pride 2021)

Biljetter släpps 15 juni kl. 12.00

Dörrarna till Palladium öppnar 30 minuter innan föreställningens start. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer.

Vid köp av biljett till föreställning som ingår i serien Stolt Scenkonst under World Pride 2021 får du en knapp. Denna ger ett rabatterat pris på resterande föreställningar som visas hos oss under festivalens gång. Knappen hämtas i kassan på Palladium tidigast en halvtimme innan föreställningen.

A Sensoral Lecture är en soloföreställning med och av Sindri Runudde, där vi får möta fem röster i metaforiska dating-scenarion. Föreställningen handlar om auditiv romantik och kärlek vid första ljudvågen, en sorts lek med ljudet, och framförallt rösten, som beröring. Genom dans, samtal och rörelseövningar bjuds publiken in till en sensuell och sensorisk föreläsning med humor, fantasi och känslighet.

Tillsammans med tonsättaren Marta Forsberg har Sindri undersökt och lekt med röstmeddelandet som fenomen. De har utforskat kulturen kring ljudande kontra skrivna SMS och med nyfikenhet betraktat den intimitet som finns i röstmeddelandet och gjort en humoristisk spaning om att det kan vara mer intimt än en nakenbild. Verket och projektets utgångspunkt ligger i Sindris utforskande av rörelsepraktiken ”Centered Adventures”, som utgår från ett taktilt och audiellt perspektiv. Publiken bjuds in att prova denna praktik under föreställningens gång, guidade av Sindri.

CREDITS
Koncept och koreografi: Sindri Runudde
Artist: Sindri Runudde
Assistent och dramaturgi: Emelie Empo Enlund
Musik och ljud: Marta Forsberg
Ljus och teknik: Ulrich Ruchlinski