Inställt! 28-29 apr: Duende – Linda Blomqvist

Datum: 28 april
Tid: kl 19.30

Datum: 29 april
Tid: kl 18.00

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Under höstens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.

Duende är stunder då något utöver det vanliga gör sig närvarande. Ett tillstånd som känns extremt påtagligt men som ofta är svårt att sätta ord på; det befinner sig nämligen utanför språket och är det där magiska som kan uppstå i en estetisk upplevelse då allting är förhöjt och närvarande just där och då i stunden.

Duende bejakar dansens och musikens förmåga att förmedla känslor och berättelser. Det utforskar relationen och diskrepansen mellan det singulära och det kollektiva, det personliga och det politiska. Det är en kollektiv kreation av den singulära och personliga berättelsen.

OM LINDA BLOMQVIST
Linda Blomqvist är född i Stockholm 1985. Hennes arbete syftar till att expandera begreppet koreografi med fokus på alternativa produktionssätt, processer och praktiker ur ett spekulativt perspektiv, genom olika former och uttryck. Linda studerade dans på Kungliga Svenska Balettskolan 1995-2004 och på P.A.R.T.S 2008-2010. Hon har arbetat med koreografer som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg, Eva Lundqvist och Florentina Holtzinger bl.a. Tillsammans med Emma Daniel, Adriano Wilfert Jensen och Anna Gaiotti har hon drivit plattformen Indigo Dance. Vid sidan av dansen praktiserar hon även som Doula.

CREDITS
Koncept och koreografi:
Linda Blomqvist
Med och av: Pär Andersson, Linda Blomqvist, Mikko Hyvönen
Musik och ljuddesign: Franz Edvard Cedrins och Linda Blomqvist
Producent: Sara Bergsmark, MDT
Teknik: Björn Kuajara, MDT

Samproduceras av Turnéslingan Tre scener (MDT Stockholm, Atalante Göteborg och Dansstationen Malmö), Norrlandsoperan, Dansehallerne och Life Long Burning, Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) supported by the Creative Europe programme of the European Union
Med stöd av Kulturrådet och Stockholm stad.