27 MARS: DEEP ETUDE – ALMA SÖDERBERG

Datum: 27 mars
Tid: 18.00 + eftersnack med Alma Söderberg

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

Deep Etude är ett försök att beskriva i rörelse vad det är att lyssna till en rytm. Den inre omärkbara rörelsen som då uppstår omvandlas fysiskt i dans.

Vad är det man gör när man lyssnar på rytm? Är lyssnaren alltid en dansare/lyssnare, även om hon är en i publikens mörker? Är det möjligt att överbrygga klyftan mellan det som rör sig i rummet och det som rör sig inuti genom att lyssna? Det som skiftar uppmärksamhet, orienterar sig i det djupa inre rum som är musik.
Deep Etude är en djup studie av förkroppsligade polyrytmer, där flera rytmiska element spelas samtidigt. Det är ett dansstycke och ett musikstycke som både är separerbara och oskiljaktiga från varandra i betraktarens öron och ögon. Förgrunden och bakgrunden skiftar, den ena hugger sig in i den andra, dansen blir bakgrundsspåret i musiken, rörelsen gräver ut ljudet och tar det till ytan.
Deep Etude är ett nära samarbete mellan koreografen Alma Söderberg och ljudkonstnären LeChat W. DeHendrik. Kompositionen och koreografin är nära sammanflätade.

CREDITS
Av och med:
Alma Söderberg
Musik: Dehendrik Lechat Willekens
Dramaturgi: Igor Dobricic
Konstnärlig rådgivning: Anja Röttgerkamp
Produktion: Manyone
Samproducerad av: Kunstenfestivaldesarts (Belgium) , Kunstencentrum BUDA (Belgium) in the frame of apap-Performing Europe 2020 – co-founded by Creative Europe Programme of the European Union. PACT Zollverein (Germany), Riksteatern (Sweden)
Stöd av: Swedish Arts Council (Kuturrådet)
Residence: STUK (Belgium), BUDA (Belgium), Pianofabriek (Belgium), Tanzfabrik (Germany).