Ursäkta oss – Khamlane Halsackda

Datum: 7 nov
Tid:
14.00 + 19.30

Datum: 8 nov
Tid:
19.30

Ord. biljettpris: 160: –
Stödmedlem: 120: –
Student/Pensionär/under 26 år: 80: –

EN SKRUVAD BETRAKTELSE FRÅN ETT SFI-KLASSRUM
Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska?

Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformance; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration. Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Rummet en kameleont som skiftar mellan klassrum, teaterscen och drömvärld. Här möter vi tankar kring språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar. Ursäkta oss är en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan som också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker.

Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra. Koreografen Khamlane Halsackda har, liksom de andra tre dansarna på scenen, själv kommit som invandrare till Sverige. Under året har de träffat SFI-klasser och nyanlända runt om i landet och lyssnat till deras personliga berättelser som tillsammans med dansarnas egna erfarenheter ligger till grund för föreställningen.

KORT OM KOREOGRAFEN
Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat The Royal opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne. Dansstationen har visat flera av Halsackdas tidigare verk, senast The Doctor (2016).

CREDITS:
Koreograf: Khamlane Halsackda
På scen: Khamlane Halsackda, Nidia Martinez, Pietro La Loggia, Majula Drammeh
Ljus: Imre Zsibrik
Musik: Silas Bieri
Regiassistent: Maria Herranz
Foto: Alexis Rodríguez Cancino

Nationell samproduktion som turnerar genom Dansnät Sverige med premiär 13 okt i Uddevalla.