Tetris – Erik Kaiel & Dansstationens Turnékompani

Vem känner inte till det klassiska dataspelet Tetris? Olika former bestående av fyra rutor måste kopplas samman med varandra utan mellanrum – men hur ser det ut om det inte var kvadrater som kopplades samman utan dansare?

I föreställningen bildar de fyra dansarna akrobatiska linjer, kvadrater och geometriska former ur helt nya och överraskande perspektiv. De rullar som rektanglar över golvet eller staplar sig ovanpå varandra i hisnande torn – oväntade, nya kombinationer skapas över scengolvet i dansarnas fysiska konversation. I slutet av föreställningen bjuds publiken upp på scenen för att själva få prova på. Tetris är en energifylld föreställning om lek med former, om att passa in och att sticka ut, om att vara sig själv och om att vara en del av en grupp.

KORT OM KOREOGRAFEN
Erik Kaiel är från USA och verksam som koreograf i Holland och Europa – känd bl a för utomhusverket Murikamification. Tetris skapades av honom hösten 2011 för det holländska kompaniet De Dansers. Dansstationens Turnékompani har gjort en svensk version i nära samarbete med Erik.

CREDIT:
Koncept och koreografi: Erik Kaiel
Dansare: Alexandra Göransson, Andrea Deres, Karl Lindqvist och Nelson Smith
Ljusdesign: Imre Zsibrik
Produktion: Dansstationens Turnékompani/Erik Kaiel
Föreställningen har premiär
20 september 2014 på
Palladium/Malmö därefter spelas den här i Malmö och på turné.

Med stöd av: Statens Kulturråd, Region Skåne, Malmö Stad.

Från 6 år.
Föreställningen hade urpremiär den 20 september 2014.