fbpx

AAA – Claire Parsons & Dansstationens Turnékompani

Från 5 år

Föreställningen AAA är en lekfull expedition som undersöker och vänder upp och ned på tankar om vad saker och ting egentligen är. Nyfikna och vetgiriga utforskar de tre figurerna A, A och A sin omgivning och skapar världar tillsammans på vägen. Vilka är de tre A:na egentligen och vart är de på väg?

1998 gjorde Claire Parsons föreställningen Alldeles Absolut A för Dansstationen och det blev starten för det som idag är Dansstationens Turnékompani. 20 år senare firar nu Turnékompaniet med ett nytt spännande samarbete med Claire Parsons!

Tillsammans med dansarna Andrea Deres, Alexandra Göransson och André Kaliff samt scenografen och kostymören Anna Nyberg och med musik av Mikael Svanevik bjuder Dansstationens Turnékompani och Claire Parsons in till ett underfundigt och undersökande jubileum.

KORT OM KOREOGRAFEN
Claire Parsons skapar innovativ, högkvalitativ scenkonst med fokus på barn och unga. Med finurlighet och elegans skapar hon lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet i föreställningar som skapar angelägna berättelser för publik världen över. På Dansstationens scen har vi bl.a. visat hennes föreställningar “Marmelad” och “And then…Och sen”. Augusti 2018 fick Claire Parsons motta Stockholms stads Cullbergpris.

Föreställningen hade urpremiär 11 september 2018.

MEDVERKANDE
Koreografi: Claire Parsons
Dans: Andrea Deres, André Kaliff, Alexandra Göransson
Scenografi & Kostym: Anna Nyberg
Musik och ljudbild: Mikael Svanevik
Ljusdesign: Uli Ruchlinski och ImUlTo
Mask: Sandra Haraldsen
Produktion: Dansstationens Turnékompani
Foto: Bodil Johansson

TURNÈ
AAA finns tillgänglig för turné från hösten 2018. Kontakta Therese Johnson på tj@dansstationen.nu för mer information.

Info för dig som arrangör!

Bilder och affisch hittar du här!