fbpx

Online: Dansstationens arkiv: England

Följ med Dansstationen på en resa in i arkivet!
Vi minns tillbaka genom Dansstationens 24 år och gräver fram riktiga danspärlor!

Först ut visas klassikern från 2005: ENGLAND av Gunilla Heilborn

Visas GRATIS online den 13 maj via Dansstationens vimeo fram till midsommar
Länk: https://vimeo.com/user8578892

Det finns något med England.
En blandning av gammalt och nytt som både oroar och lockar. Tanter i blommiga rum. Språkresorna. Första kärleken. Musiken. Det uråldriga kungahuset. Prydheten. Trädgårdarna. Humorn. Har ni varit där?

Den här oförutsägbara och roliga dansföreställningen riktar sig till ungdomar och vuxna från 13 år och handlar om Sara, Johanna och Alexandra och deras möte med England.
Den handlar om att vara ung och utslängd i ett annat land. Den där längtan efter att vara delaktig i något annat än det man redan känner till. Att bli någon annan. Att uppleva den första hopplösa kärleken – att vara kär i engelsmannen Robbie som inte är kär tillbaks. Det blir absurt, lite sorgligt och samtidigt roligt. Allt ackompanjerat av gammal och ny engelsk musik.

Gunilla Heilborn
är koreografen som är känd för sina egensinniga föreställningar som blandar dans, text, film och performance. Bl a var hon med och gjorde dansfilmen ”Sportstugan”. Barnen har fått möta ”Havet är blått, för att det vill vara blått” och de äldre har kanske sett ”Riktigt underbar blir du först senare” eller ”Katarina den Stora” – ett föredrag om Katarina som kom att handla om Harrison Ford istället…
Och vem älskar inte Harrison Ford? Gunilla Heilborn har en alldeles egen värme, klarhet, distans och humor och därför är vi på Dansstationen väldigt glada över att göra ”England” med just henne.

CREDITS
Idea/Choreography: Gunilla Heilborn
Dancers: Sara Ekman, Alexandra Göransson and Johanna Jonasson
Text: Lotta Eriksson
Set design and costume: Katarina Wiklund
Music: Kim Hiorthøy
Light design: Thomas Dotzler
Video: Mårten Nilsson
Production: Lars Eidevall & Peter Sunesson