PRIDE PERFORMANCE / STOLT SCENKONST: Life is hard and then you die – part 3 – Juli Apponen

Datum: 9 aug
Tid:
19.30
+ Introduktion kl. 18.30: Samtal med Saga Becker och Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst, samtalsledare Chris Schenlaer.
Stolt Scenkonst-knapp: 50:-, kan endast köpas i biljettkassan på Palladium i samband med föreställning. Gäller som entré till samtliga föreställningar under festivalen i mån av plats.

Life is hard and then you die – part 3 är en självbiografisk performance-föreläsning om en kropp och därför oundvikligen också om identitet. Med fraktioner av obeskrivliga smärtor, psykologiska mode recensioner, anatomiska rapporter om alltför många operationer, diffusa minnen från barndomen, astrologi, sexdrömmar och byråkratiska äventyr kommer den att tillfredsställa nyfikenhet; möjligtvis mer än önskat. Vi får ta del av Juli Apponens personliga berättelse kring könskorrigeringsprocessen och dess komplikationer.

KORT OM KOREOGRAFEN:
Juli Apponen är scenkonstnär som producerar och turnerar internationellt med flera olika samarbeten och projekt samt egna solon – som regissör, koreograf och performer. Ursprungligen från Finland och idag baserad i Sverige. Hon studerade på Norwegian Theater Academy. Dansstationens publik kunde under våren ta del av hennes verk Blind Boi Diaries om och med Sindri Runudde.

CREDITS:
Av och med Juli Apponen
Fotograf: Juli Apponen

Visas som en del av Stolt Scenkonst 2017.

Stolt Scenkonst 2017!

Dansstationen är STOLTA att presentera STOLT SCENKONST 2017 – en minifestival för dig som vill uppleva och diskutera scenkonst av och med scenkonstnärer som alla ser världen ur en normkritisk vinkel. Vad är gestaltning av queer och HBTQ och hur ser den ut? Vad finns bortom stereotyperna? Festivalen presenteras i samverkan med Malmö Pride.

Du behöver en Stolt-Scenkonstknapp (pris 50 kr) för att ta del av festivalens program. Kan endast köpas i biljettkassan på Palladium under festivalen i samband med föreställning. Gäller som entré i mån av plats.