PRIDE PERFORMANCE / STOLT SCENKONST: Gender fuck(er) – Graham Adey & Keren Rosenberg

Datum: 9 aug
Tid:
kl. 14 + eftersnack.
I studion

Stolt Scenkonst-knapp: 50:-, kan endast köpas i biljettkassan på Palladium i samband med föreställning. Gäller som entré till samtliga föreställningar under festivalen i mån av plats.

”Ibland känner jag att jag är maskerad av normalitet. Den andra hud som jag sätter på min kropp förändrar hur jag känner mig inuti. Byxorna, skjortan och mitt vardagliga ansikte kamouflerar det som verkligen finns där inne.”

Gender Fuck(er) är ett samarbete mellan koreografen, filmskaparen och fotografen Graham Adey och koreografen och dansaren Keren Rosenberg. Gender Fuck(er) är rockkonsert, tragedi och nattklubb i ett och samma andetag. Verket ser på heterosexualiteten med queer blick och utmanar traditionella roller genom att släppa lös en manlig beslutsamhet inuti en både sårbar och kraftfull kvinnokropp. Föreställningen hade premiär på Dansstationen hösten 2016 och har bl a visats på Sadlers Wells i London och på Amsterdam Pride.

CREDITS:

Medskapande/Regi: Graham Adey
Medskapande/På scen: Keren Rosenberg
Mentorskap/Produktion: Khamlane Halsackda (Without Walls, SE)
Producent: Eliana Oikawa (in-discourse, SE) och Diane Elshoud (Moving Arts Project, NL)
Tack till: Uli Ruchlinski, Chris Schenlaer och Mediaverkstaden.
Samproduktion: Dansstationen
Med stöd från: Konstnärsnämnden, Malmö Stad och in-discourse.
Fotograf: Graham Adey

Visas som en del av Stolt Scenkonst 2017.

Stolt Scenkonst 2017!

Dansstationen är STOLTA att presentera STOLT SCENKONST 2017 – en minifestival för dig som vill uppleva och diskutera scenkonst av och med scenkonstnärer som alla ser världen ur en normkritisk vinkel. Vad är gestaltning av queer och HBTQ och hur ser den ut? Vad finns bortom stereotyperna? Festivalen presenteras i samverkan med Malmö Pride.

Du behöver en Stolt-Scenkonstknapp (pris 50 kr) för att ta del av festivalens program. Kan endast köpas i biljettkassan på Palladium under festivalen i samband med föreställning. Gäller som entré till samtliga föreställningar i mån av plats.