PRIDE PERFORMANCE / STOLT SCENKONST: Everything remains – Jon R. Skulberg & Juli Apponen

Datum: 10 aug
Tid:
19.30
+ Introduktion kl. 18.30:
Samtal med Saga Becker och Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst, samtalsledare Chris Schenlaer.
Stolt Scenkonst-knapp: 50:-, kan endast köpas i biljettkassan på Palladium i samband med föreställning. Gäller som entré till samtliga föreställningar under festivalen i mån av plats.

Everything Remains är den andra delen i en trilogi av JULI/JON som undersöker den svaga kroppens potential. Det är en koreografi för en trött kropp. Ett minimalistiskt och poetiskt möte med en självbiografi av fysiska transformationer av kön och smärta och begränsningar.

Juli Apponen används som ett readymade med sitt arkiv av minnen och erfarenhet. Allt material utgår från konkreta upplevelser som operationer, kronisk smärta och den fysiska kroppen som ett föränderligt och redigerbart material. Everything Remains är en reflektion över svagheten och en undersökning av potentialen i trötthet och begränsningar. Vad gör vi när dessa villkor dominerar? Är en trött kropp en mer intressant kropp? En naken kropp ställs ut på ett vitt golv i dimensionerna av ett pappersark på en tom svart scen. Med långsamhet skapar kroppen sitt rum och sin tid. Tyst insisterande bjuds publiken in till historien om en kropp, en person och en mänsklig erfarenhet. Visades på Scenkonstbiennalen 2017.

CREDITS:
Koncept, koreografi, rum och ljus: Jon R. Skulberg och Juli Apponen
Komponist: Lil Lacy
Dramaturg: Astrid Hansen Holm
Ljus: Juli/Jon och Addis Prag
Medverkande: Juli Apponen
Fotograf: Monika Sobczak
Stöd: Norsk Kulturråd, Statens Kulturråd, Kulturkontakt Nord och Statens Kunstfond.

Visas som en del av Stolt Scenkonst 2017.

Stolt Scenkonst 2017!

Dansstationen är STOLTA att presentera STOLT SCENKONST 2017 – en minifestival för dig som vill uppleva och diskutera scenkonst av och med scenkonstnärer som alla ser världen ur en normkritisk vinkel. Vad är gestaltning av queer och HBTQ och hur ser den ut? Vad finns bortom stereotyperna? Festivalen presenteras i samverkan med Malmö Pride.

Du behöver en Stolt-Scenkonstknapp (pris 50 kr) för att ta del av festivalens program. Kan endast köpas i biljettkassan på Palladium under festivalen i samband med föreställning. Gäller som entré i mån av plats.