8 juni CHROMATICS – Graham Adey – STOLT SCENKONST

Datum: Fredag 8/6
Tid: kl 17.00-17.20
i Studion, Dansstationen, Palladium Malmö

 

Chromatics är en duett som framförs av Khamlane Halsackda och Daniel Jeremiah Persson och regisserad av fotografen AdeY, som andas liv i konstnärens diabilder.

Adeys arbete fångar ögonblick av socialt förtryck, humor, isolering, ångest och depression. Det visar att vi förändrar förhållandet till vår miljö, men att vår miljö också anpassar sig till vad vi blir.

Bilderna avbildar obalanser i samhället och talar om kön, normativt beteende och om hur samhället tvingar oss att välja en riktning eller väg. Motiven visar vår sårbarhet och ensamhet, våra styrkor och förväntningar och förhöjer relationen mellan kropp och rum

Koreografi: Graham Adey
Dansare: Khamlane Halsackda och Daniel Jeremiah Persson
Musik: Greg Haines
Diafilm: Alexis Rodríguez Cancino
Foto: Graham Adey

 

OM KOREOGRAFEN
Malmö-baserade brittiske koreografen och bildkonstnären Graham Adey är åter tillbaka till Dansstationen efter ”Gender Fuck [er]”från Stolt Scenkonst 2017, en föreställning i samarbete med Keren Rosenberg (IL/NL) där de ifrågasatte heterosexualitet med en queer blick. Graham Adeys koreografiska verk handlar först och främst om människor. Intresserad av berättelserna som leder dansaren till var den befinner sig i tid och rum, utmanar han den sociala normen på sätt som provocerar publiken att både bekräfta och ifrågasätta sin egen uppfattning. Adeys verk är politiskt motiverade av kulturella och sociala händelser över hela världen; att utforska hur samhället definierar vem vi är och hur vi uppfattas. Chromatics visades för första gången inom Room X på Palladium april 2018 går vidare till Ystad och Landskrona genom det projektet.