6 sep: Shapes – Memory Wax

Datum: Fredag 6 september
Tid: kl 19.30
Ord. biljettpris: 160: –
Stödmedlem:
120: –
Student/Pensionär/ under 26 år:
80: –
Längd:
50 min

Det unika i varje ögonblick

2019 firar danskompaniet Memory Wax sitt 15-årsjubileum. En viktig del av kompaniets verksamhet är det internationella samarbetet med danskompaniet Danza Teatro Retazos baserade i Havanna, Kuba. Tillsammans har kompanierna sedan 2012 arrangerat festivaler på Kuba och i Sverige och 2014 skapade de sin första samproduktion Possible Impossible som gick på turné i bl.a Dansnät Sverige. 2016 skapade kompanierna sin andra samproduktion Crisálida och nu firar vi vårt jubileum med Sverigepremiären av vår tredje samproduktion Shapes.

Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik, värdefull händelse. Verket utforskar förhållandet mellan form och innehåll, som en mekanism för att identifiera mönster, hitta mening och etablera relationer. Shapes undersöker rörelsen och mötet och dess oundvikliga transformation till något annat, former som ständigt byter skepnad. Shapes reflekterar också över gruppdynamiken och individens paradoxala behov av frihet men även tillhörighet. Orsak, effekt, kaos och ordning omvandlas av en omättlig önskan att ständigt förändras.

Shapes hade internationell premiär den 21 mars 2018 i på Las Carolinas, Havanna, Kuba.

Svensk premiär den 4 september på Lunds stadsteater.

OM MEMORY WAX

Memory Wax är ett Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk.

Memory Wax grundades 2004 av Miguel Azcue och Johanna Jonasson. Sedan starten har Memory Wax skapat ett flertal verk för barn, ungdom och vuxna. Verken har presenterats lokalt, nationellt och internationellt i Sverige, Danmark, Storbritannien, Ryssland, Tjeckien, Spanien, Peru, Ecuador och Kuba.

Dansstationen har visat flera av Memory Wax tidigare verk så som ABC, Trash, Zun-Zun – det låter, I skuggans land och Rooms.

Credits
Dans:
6 dansare från Danza Teatro Retazos, Havanna, Kuba
Koreografi: Miguel Azcue
Rörelsekonsult: Johanna Jonasson
Dramaturg: Isabel Bustos
Ljusdesign: Stefan Bolliger
Kostymör: Aleida Carrasco

Med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.