fbpx

27 sep PREMIÄR: Hela sanningen – C:A Dans och Dansstationens Turnékompani

Datum: 27 september PREMIÄR
Tid: kl 14.00

Från 6 år

Ord.biljettpris: 80:-
Barn under 12 år: 60:-

Längd: ca 50 min inkl. workshop

Under höstens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.

Vem vet sanningen? Är sanning det som andra säger?
En reflekterande dansföreställning för 6-9 åringar om ”sanning”.

För barn och familj, från 6 år.
Föreställningen är ca 50 minuter lång inkl workshop och samtal.
Föreställningen kommer att ha urpremiär den 27 september 2020 på Palladium/Malmö.

I Hela Sanningen bjuds den unga publiken in till en gemensam reflektion kring sanningens komplexitet. Föreställningen berör hur det är att växa upp och leva i en värld där barn exponeras tidigt av det ständiga informationsflödet och fungerar närmast som ett sannings-laboratorium, där de två dansarna på scenen utforskar olika perspektiv av sanning – genom dans, praktisk filosofi och sceniska verktyg. De ställer sig själva en rad frågor:  – “Sitter sanningen i kroppen? Är sanningen det som andra säger? Vad är skillnaden på en saga och en lögn?”

Under själva föreställningen bjuds barnen in i scenrummet för att, tillsammans med dansarna, själva undersöka “hela sanningen”. Barnens inneboende nyfikenhet och reflektionsförmåga till att utveckla ett språk och en slags fysisk intuition för att bättre kunna navigera i vardagen – hemma och i skolan, med familjer och vänner – såväl som i tidens komplexa informationssamhälle, där otydliga avsändare och “fake news” har blivit en del av vardagen.

 

KORT OM C:A DANS
C:A dans är ett samarbete mellan koreograf/dansare Carolina Bäckman och Andrea Deres, som är baserade i Köpenhamn. Tillsammans intresserar de sig för hur dans, koreografi och filosofiska metoder kan användas för att aktuella samhällsrelaterade teman, i nära samspel med en ung publik.

 

MEDVERKANDE:
Koreografi och dans: C:A dans – Carolina Bäckman och Andrea Deres
Voice Over: Miranda Grundemar
Dramaturgi/koreografisk konsultation: Sara Hamming
Musik och ljud: Mikkel Gemzøe
Scenografi- och kostymedesign: KasperSophie – Kasper Hansen och Sophie Bellin-Hansen
Ljusdesign: C:A dans i samarbete med scenograf och teknisk produktionsledare
Teknisk produktionsledare: Filip Vilhelmsson
Foto: C:A dans
Grafisk design: Anna Paulnitz
Produktion: CA:dans och Dansstationens Turnékompaniet Sofia Wickman

Produktionen är genomförd med stöd från Statens Kunstfond i Danmark, Dansk Skuespillerforbund. En samproduktion med Dansstationen.