fbpx

23 nov: Rörelse – Noah Hellwig möter Musica Vitae med Malin Broman

Datum: Lördag 23 november
Tid:
18.00

Ord. biljettpris: 200:-
Stödmedlem:
160:-
Student/Pensionär/ under 26 år:
120:-

Dans och musik har genom historien varit intimt förknippade med varandra och mycket talar för att företeelsen att röra sig till musik kan vara lika gammal som människan själv. I den här konserten tar Musica Vitae fasta på detta och utforskar dansens och rörelsens betydelse för den musikaliska upplevelsen. Tillsammans med konstnärliga ledaren Malin Broman, violin, och Noah Hellwig, dansare och koreograf, ges det exempel på hur såväl äldre musik som nutida musik kan användas för att illustrera dans och rörelse.

Hellwig är bland annat utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och vid Central School of Ballet i London. Under sin karriär har han arbetat med såväl nutida dans, barockdans som performance art och med institutioner som Ballet Ireland, Nordic Baroque Dancers, Folkoperan och Kungliga Operan. Föreställningen inleds med nyskriven musik av Britta Byström, som redan i sin titel – A Walk By Heart – anspelar på aktivitet och fortsätter med musik av Malin Bång, som i sitt verk Shinai inspirerats av intensiteten och koncentrationen i kampsporterna kendo och aikido.

Att röra sig till musik var även centralt under barocken och vi hör musik av två av den franska barockens största tonsättare, François Couperin och Jean-Philipe Rameau, samt av den kanske störste barocktonsättaren av dem alla: Johann Sebastian Bach. Vi får också känna på tangons sensuella rytmer tillsammans med den argentinske tangomästaren Ástor Piazzolla och uppleva minimalistiska tongångar av Polarprisvinnaren Steve Reich.


Musica Vitae, fotograf Alexander Mahmoud.

 

Medverkande:
Musica Vitae, Malin Broman – konstnärlig ledare, violin, Noah Hellwig – koreografi, dans

Music:
Britta Byström – A Walk By Heart
Malin Bång – Shinai

Danssvit:
Erwin Schulhoff, Benjamin Britten, François Couperin, Ástor Piazzolla, Jean-Philippe Rameau, J S Bach, Max Richter, Alexander Balanescu & Steve Reich

Visas i samarbete med Musik i Syd.