fbpx

15-16 nov: Flottarkärlek – MHS

Datum: Fredag 15 november
Tid: kl 19.30

Datum: Lördag 16 november
Tid: kl. 18.00

Ord. biljettpris: 160: –
Stödmedlem:
120: –
Student/Pensionär/ under 26 år:
80: –
Längd:
ca 1 timme 40 min inkl. paus

Om timmer, queer intimitet och farliga vatten

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. Flottarkärlek är en råfysisk och poetiskt gestaltning av ett arbetararv. En samtidskoreografi och en fri skildring där historien får kropp på egna villkor. MHS vill skapa en rörelsens minnesruna över flottningsarbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten.

Med Flottarkärlek fortsätter MHS sitt arbete med att fysiskt gestalta historien utifrån ett queert perspektiv. Genom att ställa nya frågor och ge egna svar möjliggör hon för en förändrad blick på historieskrivningen och lägger till avsnitt som gått förlorade.

Flottarkärlek har premiär på Norrlandsoperan 8 november 2019.

 

 

OM HAGAR MALIN HELLKVIST SELLÉN/MHS
Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. Bland andra tidigare verk kan nämnas Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010), Rosa Löften (2008) och Bättre folk (2006). MHS och Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm.
CREDITS:

Idé, research, koreografi, text: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar, Pernille Holden
Kostymdesign: Elin Hallberg
Maskdesign: Linda Sandberg
Ljusdesign: Hannele Philipson
Scenograf: Maja Johansson
Kompositör: Sara Lundén
Dramaturg: Malin Holgersson
Producent: Anne Koutonen
Produktion: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Samproduktion: Norrlandsoperan

Foto: Sofia Runarsdotter

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.