Framflyttad till 28-29 april 2021: Duende – Linda Blomqvist

Föreställningen Duende av Linda Blomqvist flyttas fram till den 28-29 april 2021
Ni som köpt biljett kontaktas snarast.

Datum: 28 april
Tid: kl 19.30

Datum: 29 april
Tid: kl 18.00

Ord.biljettpris: 160:-
Stödmedlem: 120:-
Student/Pensionär/Under 26 år: 80:-

Under höstens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.

Duende är stunder då något utöver det vanliga gör sig närvarande. Ett tillstånd som känns extremt påtagligt men som ofta är svårt att sätta ord på; det befinner sig nämligen utanför språket och är det där magiska som kan uppstå i en estetisk upplevelse då allting är förhöjt och närvarande just där och då i stunden.

Duende bejakar dansens och musikens förmåga att förmedla känslor och berättelser. Det utforskar relationen och diskrepansen mellan det singulära och det kollektiva, det personliga och det politiska. Det är en kollektiv kreation av den singulära och personliga berättelsen.

CREDITS
Koncept och koreografi:
Linda Blomqvist
Med och av: Pär Andersson, Lendl Barcelos, Linda Blomqvist, Bryana Fritz, Mikko Hyvönen
Musik och ljuddesign: Lendl Barcelos och Linda Blomqvist
Producent: Sara Bergsmark, MDT
Teknik: Björn Kuajara, MDT
Samproduceras av Turnéslingan Tre scener (MDT Stockholm, Atalante Göteborg och Dansstationen Malmö), Norrlandsoperan och Life Long Burning, Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) supported by the Creative Europe programme of the European Union
Med stöd av Kulturrådet